Druiven
Spanje combineert inheemse druivenrassen en druivenrassen uit andere landen zoals Frankrijk, bij het produceren van hun wijnen. Op deze pagina leest u meer over de verschillende druivenrassen die terug te vinden zijn in Spanje.
Blauwe druiven
Tempranillo: de bekenste en meest gebruikte druif in Spanje. Lees meer over de Tempranillo druif
Monastrell: deze druif heeft een dikke schil en geeft een wijn rijk aan tannines. Lees meer over de Monastrell druif
Grenache: in Spanje vaak met Grenacha aangeduid, zeer geschikte druif in warme klimaten. Lees meer over de Grenache druif
Cabernet Sauvignon: deze druif geeft stevige wijnen met een vleugje rode noten.
Witte druiven
Macabeo: deze druif wordt in Spanje ook wel Viura genoemd. Lees meer over de Macabeo druif
Verdejo: populaire witte druif in Spanje die frisse, lichte en fruitige wijnen geeft. Lees meer over de Verdejo druif
Parellada: deze druif met de aroma van bloemen wordt gebruikt bij de productie van cava's. Lees meer over de Parellada druif
Xarel-lo: deze wordt gebruikt bij de productie van mouserende wijnen en geeft de wijn zijn nodige volle karakter. Lees meer over de Xarel-lo druif
Chardonnay: deze druif wordt vaak gebruikt om de wijn een wat voller karakter te geven.